Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mazsolás kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Húsvét, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő, Roboráló
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mazsolát leforrázzuk és negyed órát hagyjuk a vízben. A langyos tejbe kevés cukrot keverünk és az élesztőt felfuttatjuk benne. Összekeverjük a tészta hozzávalót, majd az olvasztott, de csak langyos vajjal hólyagosra dagasztjuk. Egy órát langyos helyen kelesztjük, majd a mazsolát beledolgozzuk. Megfelelő méretű formába tesszük és még fél órát hagyjuk kelni. Tetejét a felvert tojással lekenjük és 175 fokra előmelegített sütőben fél-háromnegyed óra alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje sütőpapírral takarjuk le.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)