Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mázas bárányborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
4 evőkanál narancslekvár 0 ? ? ? ? ?
8 szelet bárányborda 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránybordát fektessük grillrácsra és süssük 4 percig. Fordítsuk meg és sózzuk, borsozzuk, ismét négy percig grillezzük. Kenjük meg a narancslekvárral elkevert citromlével, újabb fordítás után, két perc pirítás és közben a másik oldalt is fűszerezzük be és kenjük meg a lekváros keverékkel. Ezt az oldalt is süssük 2 percig és tálaljuk a húst.
Zöldsalátát kínáljunk hozzá, nagyétkűeknek pitát vagy friss kenyeret adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)