Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhatagine aszalt szilvával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpirítjuk a cukrot, majd a félfőre vágott hagymát átpároljuk rajta. A vékony szeletekre vágott húst, fehéredésig sütjük, a hagymás keveréken. Hozzákeverjük a porrá tört ill. lereszelt fűszereket, a kimagozott aszalt szilvát és felöntjük egy pohár vízzel, majd taginébe vagy római tálba öntve, két órát pároljuk, 160 fokos sütőben. Tálaláskor, megszórjuk, a szárazon megpirított mandulalapocskákkal.
Kuszkusszal adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)