Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás ropogós

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál mandula aroma 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi kukoricapehely 370 7.7 0.6 83 4 0
igény szerint mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szitáljuk össze a sót és a sütőport a liszttel. Keverjük habosra a vajat, a mascarponét a kétféle cukorral és az aromával. Dolgozzuk a két keveréket tésztává. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formáljunk diónyi gombócokat és forgassuk bele, a zúzott, kukoricapehelybe. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és mindegyik tetejére nyomjunk egy-egy mandulát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt süssük meg. Rácson hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)