Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás borjújava paradicsomos rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Bundázott , Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Húsfélék
Hozzávalók

Mandulás borjújava
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
60 dkg borjúkaraj ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomos rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mandulás borjújava
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is nyomkodunk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hússzeleteket bő, 175 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetve tepsibe tesszük és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük.
Előmelegített tál közepére halmozzuk a rizst és a hússzeletekkel körberakjuk.

Paradicsomos rizs
A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, hogy az összes folyadék a rizs térfogatának kétszerese legyen. Csendesen főzzük 10 percig, majd állni hagyjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
Közben a paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra metéljük. Végül finoman összekeverjük az elkészült rizzsel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)