Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mákos kiflicskék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Farsang, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet felforraljuk, belekeverjük a mézet és a fahéjat, majd leforrázzuk vele a darált mákot.
Az áttört túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgákkal, a cukorral és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összegyúrjuk a túrómasszával. Ha a tészta túl kemény, lazítsuk 1 evőkanál tejföllel. Vékonyra nyújtsuk ki a tésztát és tenyérnyi négyzeteket vágjunk belőle, majd vágjuk átlósan ketté. A háromszögeket kenjük meg olajjal, de a széleket hagyjuk ki. A máktöltelékből egy-egy kanálnyit rakjunk a hosszanti oldalra, tekerjük fel a tésztát és hajlítsuk kifli formára, majd kenjük le felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)