Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas burgonyagombóc leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
1 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A krumplit lereszeljük, és az áttört májjal, a majoránnával és a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, borssal összegyúrjuk. 2 liter vizet felforralunk, sót, egy evőkanál paprikát és két kocka húsleves alapét dobunk bele. A masszát teáskanálnyi adagokba beleszaggatjuk és megfőzzük. Végül a levest egy deci tejfellel és egy teáskanál liszttel behabarjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)