Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lengyel fehérkolbász

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Tizórai gyerekeknek , Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
8 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lapockát daráljuk finomra. Az őrölt fűszereket keverjük el másfél deci vízben és dolgozzuk a darált húshoz. A szokásos módon töltsük sertésbélbe. Ha friss sütésre szánjuk, abáljuk háromnegyed, ha füstölni akarjuk, egy órát. Füstölés előtt hagyjuk megszikkadni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)