Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lassan sült marhapecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Lassan sütött, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg lapocka (marha) 142 21 6.2 0.6 0 75
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst megszurkáljuk és a nyílásokba dugjuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst szép formásra igazítjuk és konyhai zsineggel körbekötözzük, a majoránnával és borssal bedörzsöljük. A felforrósított zsiradékban körben barnára sütjük. Megsózzuk és sütőtálba tesszük, mellészórjuk a csíkokra vágott zöldségeket, aláöntjük a zsiradékkal elkevert bort és paradicsompürét, majd 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a hőt 90 fokra csökkentjük és a húst 3 órát pároljuk. Ha kész felszeleteljük és a szaftját áttörve ráöntjük.
Knédlivel vagy tört hagymás burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)