Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lapocka zsír alatt eltéve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Tizórai gyerekeknek , Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Bálint nap, Párolt, Sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lapockát vágjuk tenyérnyi darabokra. Borssal, sóval fűszerezzük és tegyük tepsibe vagy sütőedénybe, a zsírral együtt. A fokhagymával és a feldarabolt hagymával forgassuk össze, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Deci vizet aláöntve, fóliával fedjük le. 180 fokos sütőben egy órát süssük, a fóliát levéve, még fél órát pirítsuk. Bödönbe téve, a zsírral leöntve, tároljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)