Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukorica tortilla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Farsang, Böjt, Sült, Sós, Gabonafélék, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg masa harina 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Igazi kukorica tortillát, csak ebből, a különlegesen előkészített, lisztből készíthetünk. Magyarországon is beszerezhető. A lisztet összeszitáljuk a sóval, majd fokozatosan keverjünk hozzá, két, két és fél deci vizet. Sima, kemény tésztát kell készítenünk, ami nem ragad. Osszuk 12 gombócra. Egy-egy gombócot tegyünk két zsírpapír vagy fólia közé és nyújtsuk palacsinta vékonyságúra. Persze, internetes forrásokon keresztül vagy tengerentúlon járva, minimális összegért, beszerezhetünk eredet tortilla prést is. Préssel gyorsabb, de sodrófával is tökéletes eredményt érhetünk el. A kinyújtott tortillákat fóliával elválasztva tegyük tálra. Vastag öntöttvas serpenyőben, közepes lángon süssük oldalanként egy-két percig, amíg felhólyagzik illetve itt-ott megbarnul. Süssük ki az összeset.
Tálalás előtt a tortillákat egymásra helyezve burkoljuk alufóliába és helyezzük, öt percre, 150 fokos sütőbe.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)