Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kreol csirkeszárny

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Édes, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 dl almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
90 dkg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyat vágjuk három darabra, a véget tegyük el mélyhűtőbe, leveshez. A többit sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, több részletben, süssük meg. Lecsepegtetve tegyük félre. A sütőolajba keverjük bele a többi hozzávalót, forraljuk össze. Végül tegyük vissza a szárnyakat. Rövid párolás után tálaljuk.
Héjában főtt burgonyával és salátával adjuk asztalra.






Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)