Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos burgonya remoskában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg fűszeres kolbász 472 19.8 18.2 0.2 0 75
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fűszereket és megszórjuk a liszttel. Felöntjük egy deci vízzel. közben a kolbászt és a burgonyát felkarikázzuk és a hagymás masszával elkeverjük. A remoska táljába öntjük és egy órát sütjük.
Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)