Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbásszal töltött dagadó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 szál lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
1.2 kg dagadó  422 12 42 0.3 0 72
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szúrjuk fel a dagadót vagy vásárláskor kérjük meg a hentest. A zsemlét áztassuk tejbe, majd csavarjuk ki és morzsoljuk el. A kolbász bőrét húzzuk le és a húsát dolgozzuk össze a zsemlével, a szódabikarbónával és a tojással. Töltsük a kolbászmasszát a dagadóba és a nyílást tűzzük össze vagy varrjuk be. a hús külsejét sózzuk, borsozzuk. Fektessük a zsírral kikent tepsibe, öntsünk alá egy deci vizet és alufóliával szorosan fedjük le. 200 fokra előmelegített sütőben süssük egy órát, majd a fóliát levéve, szaftjával locsolgatva, fél óra alatt süssük pirosra. A tűzést vagy cérnát eltávolítva 15 perc múlva szeleteljük.
Sült burgonyát és párolt rizst adjunk hozzá. Salátát vagy idénysavanyúságot tálaljunk mellé.






Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)