Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Töltött pontyfilé

Mindkét hallapot sűrűn beirdalom, vagyis egészen a bőréig vágom, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. ... tovább

Vajas, citromos harcsa zöldségágyon

A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább

Regős halászlé

A halat kifilézzük és a filéket ujjnyi darabokra vágjuk, majd besózva állni hagyjuk. A fejet, a gerincet és a nyesedéket másfél liter, sós vízben fél órát lobogva főzőm. Közben az olajban megpirítom a félfőre vágott hagymát ... tovább

Bajai halászlé

A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a ... tovább

Balatoni halászlé

3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább

Szegedi halászlé

A halakat kifilézem, a pontyot beirdalom, majd gusztusos darabokra vágom, besózva félre teszem. A halfejeket és a csontokat a félkarikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 3 liter vízben, másfél órát főzöm, majd leszűröm, ... tovább

Révfalusi regős halászlé

A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább

Bajai halászlé Banya módjára

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább

Tiszai halászlé Kristóf módjára

A zsíron pároljuk meg a hagymát, ha megpuhult szórjuk rá a pirospaprikát és egy átkeverés után, öntsük fel vízzel. Körülbelül egy negyednyivel többel, mint amannyi levest szeretnénk. Amíg felforr, tisztítsuk meg és filézzük ki ... tovább

Kőrösi korhely halászlé

Elkészítés módja: Alaplé: két liter vízben főzöm a vegyes halat, beleteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, a negyedbe vágott burgonyát, csípős házi darált paprikát, ... tovább