Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karobmázas vegán piskóta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Hideg, Reform konyha, Tésztafélék
Hozzávalók

Vegán piskóta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 dl növényi tej ? ? ? ? ? ?
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 323 14 3 59 8 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Karobmáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 ml barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
80 ml bio margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt 323 14 3 59 8 0
160 ml karobpor ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vegán piskóta
Keverd össze egy tálban a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt keverd hozzá a tejes mixhez.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sül meg.





Karobmáz
Egy kis edényben keverd össze a 80 ml vizet és a lisztet, majd közepes tűzön főzd, míg besűrűsödik. Ha kicsit hűlt keverd hozzá a margarint, a barnacukrot (esetleg néhány csepp steviát) és a karobport és ezzel vond be, a szintén kihűlt tortát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)