Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karfiolpüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karfiolt rózsáira szedjük, a répát kis darabokra vágjuk és a tejjel ízesített, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és botmixerrel pürésítjük, közben reszelt szerecsendióval és borssal fűszerezzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)