Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karácsonyi pulykaraguleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Karácsony, Hétvégi ebéd, Koleszban főztük, Főétel előtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Hidegvérűek, Gabonafélék, Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag pulyka aprólék 0 ? ? ? ? ?
20 dkg pulykasonka 329 18.9 28 0 0 120
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 maréknyi garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségalaplében (kockából is lehet) főzzük másfél órát az aprólékot, majd vegyük ki és tegyük félre. Amíg hűl, süssük át, az olajban, a finomra vágott hagymát és a kis kockára vágott pulykasonkát, közben, ízesítsük, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. Az aprólékot csontozzuk ki és a húst vagdossuk darabkákra. Tegyük a levesbe a sonkát, a húst és a rizst. Csendes tűzön, főzzük, negyed órát, majd a garnélát beledobva, még öt percig. A lángot lekapcsolva keverjük bele a tejszínnel eldolgozott tojássárgáját.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)