Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karácsonyi omlós perec

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 kávéskanál zöld ételfesték 0 ? ? ? ? ?
igény szerint koktélcseresznye 0 ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál mandula aroma 0 ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 adag margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, mindkét tésztát, egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán a tésztákat fél centi vastagra nyújtjuk és ugyanilyen széles csíkokra vágjuk. A csíkokat kerekre sodorjuk és két-két különböző színű tésztát összesodrunk, majd pereccé tekerjük. Az egyik szélére egy cseresznyét teszünk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. Nem tűzforrón, de még melegen vegyük le a tepsiről.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)