Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros-túrós lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Szabadban, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1/2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
22 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Kerek tésztasütő formába terítjük. A túrót a darával, a maradék cukorral, a finomra vágott kaporral és egy tojássárgájával elkeverjük, majd két tojás, csipet sóval habbá vert fehérjével lazítjuk és a tésztával bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ekkor rásimítjuk a tojással elkevert tejfölt és még húsz percre visszatoljuk a sütőbe. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Ha valaki nem szereti a kaprot, keverjen a töltelékbe mazsolát és citromhéjat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)