Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kandírozott dió

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Házi befőzés, Desszert, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sült, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
25 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel.
A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. Addig keverjük, amíg a szirup a diószemeket bevonja és hagyjuk benne hűlni 5-6 percig, közben párszor megkeverjük. Ha ez kész a diószemeket szűrőedényben csöpögtessük ki, és forró olajban, több adagban, folyamatos kevergetés mellett, / hogy egyenletesen piruljon/ barna színűre sütjük. Az olajból szűrőedény segítségével kiszedjük a diót, rövid ideig csöpögtessük és egymástól elkülönítve egy nagyobb tepsibe lévő alufóliára tesszük, fakanál segítségével. Amikor kihűltek, papírtörlővel itassuk fel a diószemekről a nedvességet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)