Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos padlizsán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Meleg nyári napokra, Buli, Szabadban, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
80 dkg padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a citromlével pikánsra ízesítjük. A tálba tett padlizsánra öntjük és óvatosan összerázzuk.
Tálalás előtt néhány órát hűtőben tartsuk. Mentalevelekkel díszítve adjuk asztalra, friss pita kíséretében.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)