Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Jércesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 dl tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A legegyszerűbb, ha maradék, főtt vagy sült csirkemellet használunk, de végszükség esetén, leveskockával ízesített vízben főzött csirkemellet is használhatunk. Bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk apróra. A tojást főzzük keményre, az almát vágjuk félbe és csumázzuk ki, majd, a lilahagymával együtt, metéljünk mindent finomra. A salátát vágjuk laskára. A tartármártást ízesítsük kevés borssal és citromlével és a kétharmadával, forgassuk össze a saláta hozzávalóit. Halmozzuk tányérokra és öntsük le a megmaradt tartárral, díszítsük citromgerezdekkel és petrezselyemlevélkével.
Pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)