Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsvéti töltött zsemle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szelet edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
10 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra aprított hagymát és a vége felé belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. A sonkát és a főtt burgonyát húsdarálón áteresztjük, a félbevágott zsemlék kikapart belsejével együtt. Hozzákeverünk egy tojást, borsot és óvatosan sót, mert a sonka is sós. Ha túl kemény a massza, kevés tejet adhatunk hozzá. négy tojást keményre főzünk, majd megtisztítva félbe vágjuk. A kikapart zsemléket enyhén sózott tejbe mártjuk és betöltjük a sonkás masszával, a tetejére teszünk egy-egy félbevágott keménytojást és beborítjuk a sajtszeletekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15-20 perc alatt, addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul.
Az íze hibátlan és gyakorlatilag az össze húsvéti maradékot felhasználhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)