Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsvéti salátatál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
1 csokor retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
15 dkg kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
20 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és behűtjük. Tálalás előtt az olajból, az ecetből, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és összeforgatjuk a saláta hozzávalóival. Ne előbb, mert sok levet ereszt. Egy tál közepére halmozzuk a salátát és körberakjuk, a hajszálvékonyra szeletelt, gusztusosan összehajtogatott sonkával és a tormából frissen reszelt kupacokkal.
Húsvéti kalácsot szoktam mellé kínálni.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)