Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hawaii muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Buli, Csőben sült, Édes, Sós, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2.5 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
0.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
2 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sót, a borsot és a sütőport összeszitáljuk. Az olajat, a kefírt és a tojást elkeverjük. A két keveréket összekeverjük, majd beleforgatjuk a kukoricát, a kockára vágott sonkát és ananászt. A masszát a muffinkapszlik kétharmadáig töltjük, majd meghintjük a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Felnőttbulik remek sütije.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)