Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hamis gulyásleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
5 dkg száraztészta (2 tojásos) 352 12.4 2.2 70.2 3.4 0
1 ízlés szerint erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 csapott mokkáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 csapott mokkáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig pirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a fűszereket és a zöldségeket félpuhára főzzük. Az apró kockára vágott krumplit beletesszük és ha kell annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Negyed órát csendesen forraljuk, rászórjuk a tésztát és még öt percig főzzük. Kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)