Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halas rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tojás, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
4 db füstölt makrélafilé ? ? ? ? ? ?
2,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
12,5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
kevés szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, azután hagyjuk kihűlni. A hekk esetleges szálkáit eltávolítjuk, botmixerrel pürésítjük és 3 tojással a tésztamasszába keverjük. A tésztalapoz kinyújtjuk és a tésztamassza felét a középső harmadára kenjük, megszórjuk vágott petrezselyemmel, ráterítjük a kiszálkázott makrélákat. Ismét petrezselyem és tésztamassza következik. A tésztát ráhajtjuk, a végeit aláhajtjuk és tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással lekenjük és a nyújtásnál levágott tésztadarabokkal díszítjük, ezeket is lekenjük tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Csak langyosan szeleteljük fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)