Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyömbéres tonhal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető, Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
5 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, majd tegyük bele a halszeleteket. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, negyed óra alatt főzzük készre.
Párolt rizst kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)