Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Grillsütő
Hozzávalók

Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sütőtökös savanyúkáposzta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
15 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával
A kicsontozott tarjaszeleteket a bors, mustár, olaj keverékkel bekenjük és a felszeletelt hagymákkal rétegezve dobozba tesszük. Néhányszor átforgatva, egy éjszakát pihentetjük. Szobahőmérsékletve engedve, a pácot lekotorva kezdjük, majd sütni. Csak ekkor sózzuk. Közepesre emelt grillrácson, egyszer megfordítva, süssük pirosra.
A sütőtökös párolt káposztával és főtt, majd bő zsiradékban megsütött burgonyával körítjük.




Sütőtökös savanyúkáposzta
A felhevített olajon megbarnítjuk a cukrot, rászórjuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a kissé kimosott, rövidebbre vágott káposztát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összepároljuk. Az alaplével felöntjük. Félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott sütőtököt. Tovább emelve a lángot, hagyjuk kissé roppanósra sülni, de fedő nélkül, a levét párologtassuk el el.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)