Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás tésztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hétköznapi vacsora, Főétel előtt, Bálint nap, Szilveszter, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg céklakonzerv 63 1.3 0.1 13.9 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fusilit előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A majonézbe keverjük a mustárt, a joghurtot, a zúzott fokhagymát és finomra vágott metélőhagymát. A szeletelt gombát és az ecetes céklát lecsepegtetjük, a céklát csíkokra vágjuk. Összeforgatjuk a tésztával a hozzávalókat és behűtjük. Tálalás előtt megszórjuk parmezánforgácsokkal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)