Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombakrémleves pirított magokkal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Bálint nap, Sült, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1,5 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
1 evőkanál napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
1 evőkanál szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
1 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
25 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá az apróra vágott gombát, a tört fokhagymát és süssük zsírjára, fűszerezzük meg, végül szórjuk rá a lisztet. Ha kissé megbarnult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd botmixerrel keverjük bele a tejszínt. Tálaláskor, díszítsük a szárazon megpirított magokkal és a balzsamecettel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)