Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gomba spenóttal és fetával sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
50 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szerecsendió 0 0 0 0 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott gombát egy evőkanál vajon süsük barnára. A kiolvasztott spenótot, szitában, csepegtessük le. A maradék vajat hevítsük fel és pezsgessük meg benne a lisztet, kevergetve öntsük bele a meleg tejet. Kissé sűrítsük be. fűszerezzük meg és keverjük bele a gombát és a spenótot. Öntsük tűzálló tálba és reszeljük rá a fetát. Toljuk 160 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Könnyű vacsorának vagy előételnek kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)