Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás szilvamártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Édes, Hideg, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A magnélküli aszaltszilvát a vörösborban 2 órát áztatjuk, majd megfűszerezve, addig főzzük, amíg a szilva kezd megereszkedni, ekkor belekeverjük az apróra vagdalt fokhagymát és még 3 percig forraljuk. Hidegen melegen tálalható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)