Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fahéjas csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
25 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 mokkáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. Az olajon először a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, majd a csirkedarabokat erős lángon, hirtelen átsütöm. Ha a hús mindkét oldala megpirult, a zsiradékból kiveszem és melegen tartom.
A húsdarabok helyére rakom a hámozott, felszeletelt paradicsomot. Amikor a paradicsom már összeesett, a húst visszateszem a mártásba. Aláöntöm a bort meg a tejszínt, majd fahéjjal, borssal és sóval fűszerezem. Kis lángon, gyakori kevergetés közben puhára párolom, végül zsírjára sütöm.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)