Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fácánleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 180 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Hétvégi ebéd, Advent, Karácsony, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két órát hagyjuk csendesen főni. A levest leszűrjük, a levéhez keverünk egy deci száraz fehérbort, szamorodnit vagy aszút. Végül a csíkokra vágott mellel, a zöldségekkel és főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)