Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecsíkok ropogós kabátban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál narancslekvár 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 szelet kétszersült 406 11.3 4.1 80.4 0 0
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétszersültet nejlonzacskóba tesszük és nyújtófával morzsává törjük. A csirkemelleket kicsontozzuk és hosszában 3 csíkra vágjuk. Jól összekeverjük a pác hozzávalóit és a csirkecsíkokat beleforgatva, fél órát állni hagyjuk. Lecsöpögtetve a kétszersültmorzsába forgatjuk és kivajazott tepsire rakosgatjuk, a maradék vajat megolvasztjuk és rácsepegtetjük. 200 fokra előmelegített sütőben negyed órát sütjük.
Salátával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)