Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csevap 2.

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat lehártyázzuk és a hagymával együtt kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket olajjal megkent grillrácson, minden oldalán pirosra sütünk.
Kockázott lilahagymával, ajvárral és friss puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)