Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Buffalo csirkeszárnyak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Csípős, Sós, Húsfélék
Hozzávalók

Kéksajt mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Buffalo csirkeszárnyak
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál erőspaprika szósz 0 ? ? ? ? ?
igény szerint angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kéksajt mártás
A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós.
Tálalás előtt két órát hagyjuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Buffalo csirkeszárnyak
A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket eltesszük. A többi darabot bő, forró olajba, 10 perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a vajjal kikevert erőspaprika szószt, jól átforgatjuk, összerázzuk, hogy mindenütt érje a fűszeres vaj. Forrón tálaljuk, szárzeller darabokkal és a kéksajt mártással.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)