Bodzavirág ecet
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 szem
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 liter
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 db
bodzavirág |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy nagy befőttesüvegbe tesszük a leöblített, lecsepegtetett bodzavirágot, beleszórjuk az egész fehérborsot, majd felöntjük borecettel. Lefedve, de nem lezárva, napon érleljük 2-3 hétig. Vászonkendőn át, üvegekbe töltjük és hűvös helyen tároljuk. Halételekhez ajánlom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)