Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás-tormás káposztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Édes, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál reszelt ecetestorma 136 1.9 0.3 31.2 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fél fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát legyaluljuk, majd besózva állni hagyjuk. Közben, az alma kivételével, öntetté keverjük a hozzávalókat. A az almát, héjastól, a kicsavart káposztához reszeljük és az öntettel összeforgatjuk. Ne hagyjuk állni, mert levet ereszthet.
Sertéssült, disznótoros mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)