| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 2 szál póréhagyma | 37 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 2.3 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 db padlizsán | 26 | 1.3 | 0.2 | 4.8 | 1.4 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 10 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 6 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 evőkanál libazsír | 897 | 0.5 | 99 | 0 | 0 | 107 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel megszórjuk, ismét zöldség, majd csirkemell következik. A tetejére zöldség kerül. Végül a tejföllel elkevert sajt, tojás, zúzott fokhagyma kerül. Rátesszük a félretett zsírt és fél óra alatt pirosra sütjük.